Bal Musette er en duo som består av Leif Blix, vokal og Lars Nygaard, trekkspill.

Bal Musette spiller viser fra mellomkrigstidas Paris, med tekster gjendiktet til norsk. På konserter er ofte duoen forsterket med kontrabass og klarinett eller fiolin, eller spiller som et ensemble med flere musikere.

"Bal musette" er fransk og betyr "trekkspill-dans" eller "musette-fest". I Paris møttes på 20- og 30-tallet folkemusikk fra Auvergne og Italia, sigøynermusikk fra Øst-Europa, swing-jazz fra USA og romanser og skillingsviser fra Frankrike og Tyskland. (Django Reinhardt startet som banjospiller på bal musette.) Ut av dette flerkulturelle miljøet kom spennende komposisjoner med tekster, som når de er gjendiktet til norsk, åpenbarer skjebner og historier, lystige, lidenskapelige, komiske eller triste der smerte får lov å rime på hjerte.

Lars Nygaard, Lise Sørensen, Leif Blix, Emma Rowena og Jan Olav Renvåg
Lars Nygaard, Lise Sørensen; Leif Blix, Emma Rowena og Jan Olav Renvåg

Bal Musette mottok i 1998 reisestipend fra fond for utøvende kunstnere og Leif Blix og Lars Nygaard var en uke i Paris våren -99. Med tilbake i bagasjen var over 40 CDer med gammel fransk musikk, noter, bøker og mange gode historier.

Bal Musette hadde to konserter ved Festspillene i Nord-Norge -99, og to konserter med musikere fra Oslo-filharmonien under "Oslo-filharmonien på byen" -2000.

I februar 2002 kom CD'en "Helt umulig", og høsten 2002 var Bal Musette på turné i sam-
arbeid med Rikskonsertene og Vestfold fylkeskommune.

Høsten 2003 spilte Bal Musette for et fullsatt Gamle Logen i Oslo. Konserten var en av Gamle Logens "Cafékonserter"

Centralteaterets caféscene var stedet da Bal Musette i 2004 satte opp cabareten "Franske forbindelser". Det ble fire forestillinger, den siste forestillingen var utsolgt!

Lars Nygaard og Leif Blix

Leif Blix, vokal
Skuespiller, sanger, tekstforfatter, instruktør
Medvirket i fjernsyn, radio, film, reklame, institusjonsteater og frie produksjoner. Gjen-

dikter tyske og engelske skuespill. Turneer for bl.a. Norsk Musikkråd og Folkeakademiene. Dannet i 1996 Bal Musette sammen med Lars Nygaard.

Lars Nygaard, trekkspill
Musiker, lager arrangementene for ensemblet
Medvirket i div. grupper og produksjoner. Bassist i Stephen Ackles band siden -90. Med-

virker på CD-er både som trekkspiller og bassist med bl. a. Stephen Ackles, Di Derre, Elsa Kvamme og Wenche Myhre. Turneer for Rikskonsertene, Norsk Musikkråd og Folkeaka-
demiene. Dannet i 1996 Bal Musette sammen med Leif Blix.

 

Til toppen      

Til forsiden